Muž se zákazem řízení ukradl dvě auta, skončil ve vazbě. Hrozí mu až tříletý trest
Ilustrační foto
Litoměřice

Roudnicko, Podřipsko - Obvinění pro trestný čin krádeže, neoprávněné užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání si v těchto dnech převzal čtyřiatřicetiletý muž z Mělnicka ve vazební věznici, kde se již nachází za jinou trestnou činnost. Obviněn byl pro krádež vozidla, kterého se zmocnil koncem měsíce února na Roudnicku.

Vozidlo bylo neuzamčené a nastartované před domem, kde jej na chvíli poškozený zanechal bez dozoru. Toto vozidlo obviněný užil k jízdě na Mělnicko, kde ho následně odstavil na parkovišti. Druhý případ, který se odehrál v polovině dubna tohoto roku, měl téměř shodný scénář.

"Obviněný se zmocnil odemčeného vozidla s klíčem v zapalování na Podřipsku. I v tomto případě využil neopatrnosti řidiče, který se jen na chvíli vzdálil. Dodávkové vozidlo naložené zbožím rovněž odstavil po ujetí několika desítek kilometrů na jednom z parkovišť. V obou případech vozidla řídil i přesto, že má vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2019. Za výše uvedené jednání hrozí obviněnému až tři roky vězení," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru