Muž přivázal magnet na provázek a kradl mince z historické kašny
Foto: MP Litoměřice
Litoměřice

Litoměřice - V uplynulých dnech zasahovala městská Policie Litoměřice na základě sledování Městským kamerovým systémem na Mírovém náměstí proti muži, který za pomoci provázku a silného magnetu lovil mince různých světových měn a nominálních hodnot z historické kašny. Tímto způsobem se chtěl nelegálně obohatit. Celé jeho jednání bylo zachyceno kamerovým systémem.

Následným zákrokem bylo muži zamezeno v dalším jednání, nástroj kterým zcizoval mince byl muži odebrán a věc bude následně řešena před Komisí k projednávání přestupků.

Historické kašny, do kterých turisté vhazují drobné mince, se nachází na různých turisticky historických místech naší republiky a případný výtěžek náleží danému subjektu (hrad, zámek, obecní úřad apod.) k obnově či podpoře turistického ruchu a není zdrojem obohacení jednotlivce, upozornili litoměřičtí strážníci.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru