Litoměřice podpoří kulturu částkou 1,5 milionu korun
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Částkou 1,5 milionu korun podpoří i letos město činnost místních kulturních spolků a kulturní akce pořádané v Litoměřicích. Výši jednotlivých dotací schválili zastupitelé.

Město vyčlenilo částku 500 tisíc korun na podporu celoroční činnosti sborů a souborů v oblasti kultury. Největší částka putuje pěveckým sborům Puellae cantantes a Páni kluci, každému po 90 tisících korun. Druhou nejvyššíí položkou je pak 60tisícová dotace Kinoklubu Ostrov. Celkem radnice přispěje 21 subjektům.

Celým milionem korun pak město podpoří realizaci kulturních akcí pořádaných neziskovými subjekty. Největší udělená částka ve výši 150 tisíc korun pomůže pořadatelům částečně pokrýt náklady šestého ročníku akce s názvem „Litoměřické svátky hudby“. Druhou vysokou položkou je stotisícová dotace, která z části pokryje náklady na ALLfestival 2018. Dohromady město podpoří 32 kulturních akcí, které se uskuteční během celého letošního roku.

Ne všichni žadatelé uspěli. „Ve čtyřech případech jsme byli nuceni žádost o příspěvek na akci zamítnout, protože nesplňovala kritéria pro udělení dotace,“ uvedla vedoucí Odboru školství, kultury, sportu a památkové péče Městského úřadu v Litoměřicích Andrea Křížová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru