V Litoměřicích byla zahájena turistická sezóna
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Turistická sezóna v Litoměřicích zahájena. Pro více než dvě stovky školáků připravilo město zdarma prohlídky podzemní expozice Důl Richard v proměnách času. Stalo se tak v den 73. výročí rozpuštění litoměřického koncentračního tábora (5. května 1945).

Sezonu při této příležitosti odstartovalo i v České republice unikátní Muzeum křišťálový dotek s otisky dlaní českých i zahraničních osobností. Nejen na téměř 200 školáků vycházejících z expozice, ale i na obyvatele města a jeho návštěvníky čekaly ve stánku v podloubí radnice před informačním centrem kvízy a soutěže spojené s drobnými odměnami a ukázkou propagačních materiálů města.

„Zájemcům byla představena i nová turistická trasa s názvem ´Stezka za pivem a vínem´, na níž lidé poznají místa, která jsou úzce spjata s pěstováním révy vinné a vařením piva. Má několik zastávek zahrnujících i tři místní minipivovary, Klášterní vinné sklepy nebo expozici vín v hradu,“ popsala jednu ze zajímavostí vedoucí Odboru komunikace, marketingu a cestovního ruchu Městského úřadu v Litoměřicích Eva Břeňová.

Novinkou letošní turistické sezóny je i před několika týdny instalovaný moderní infostánek města a společnosti Zahrada Čech na výstavišti a za několik týdnů také nová obrazovka ve zrekonstruované čekárně horního vlakového nádraží přinášející cestujícím informace o atraktivitách a událostech města.

Na informačním centru, které je během sezóny (až do 30. září) otevřeno sedm dní v týdnu, čekají na turisty nové suvenýry, propagační materiály Litoměřic i okolí, čokolády s fotografií města i nabídka místního vinařství. V loňském roce jeho služeb využilo 42 tisíc lidí, z čehož bylo 8 600 cizinců, mezi nimiž převládali německy hovořící turisté.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru