Litoměřice - Město zareagovalo na podnět občanů a rozhodlo se umístit na Střelecký ostrov veřejné WC. Střelecký ostrov se stal vyhledávaným místem pro různé společenské a sportovní aktivity. Nově vybudované work-outové hřiště si našlo řadu příznivců, vede tudy cyklostezka a funguje tu i dětské hřiště.

Jsem přesvědčen, že občané službu veřejného WC ocení,“ dodal Michal Hanzl, provozovatel Hospody U letního kina a iniciátor umístění veřejného WC do prostor Střeleckého ostrova.

Technické služby města (TSM) Litoměřice umístily mobilní WC v polovině tohoto týdne, místo vybrali pracovníci TSM po konzultaci s odborem životního prostředí. „Instalovali jsme WC na místě lehce dosažitelném jak návštěvníky letního kina, tak i rodinami s dětmi, které chodí na dětské hřiště. Toaletu budeme jednou týdně vyvážet a uklízet. S Michalem Hanzlem jsme domluveni, že nás případně upozorní na potřebu mimořádného vývozu nebo úklidu,“ sdělila Michaela Strejcová, pracovnice TSM, která má na starosti úsek čistoty města.

„Promýšleli jsme i možnost zbudování kamenných záchodků. To však momentálně možné není, mluvíme totiž o zátopové oblasti. Proto jsme se rozhodli využít možnost umístění alespoň mobilního WC,“ vysvětlil místostarosta Litoměřic Karel Krejza.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru