Krajská zdravotní ruší zákaz návštěv ve svých nemocnicích, za pacienty se znovu smí od příštího týdne
ilustrační foto: CC0
Litoměřice

Ústecký kraj - Od pondělí 21. února bude v nemocnicích Krajské zdravotní, a.s. zrušeno omezení spočívající v zákazu návštěv. Společnost o tom informovala na sociální síti Facebook.

Nadále však platí platná protiepidemická opatření v podobě používání ochrany nosu a úst respirátory FFP2, dodržování minimalizace počtu návštěvníků a dodržování patřičných rozestupů ve zdravotnických zařízeních.

Zákaz návštěv v nemocnicích platí od 4. listopadu 2021, kdy jej Krajská zdravotní zavedla jako preventivní opatření na ochranu před nákazou koronavirem SARS-CoV-2 způsobujícím onemocnění COVID-19. Reagovala tak na doporučení Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje a rozhodnutí Krizového štábu Ústeckého kraje. Omezení spočívala v zákazu návštěv na všech lůžkových stanicích ve všech nemocnicích Krajské zdravotní a netýkala se návštěv pacientů v terminálním stavu, kde byly nadále návštěvy povoleny. Stejně jako třetí osoby u porodu a přítomnost jednoho zákonného zástupce u nezletilých dětí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru