Výjezdů hasičů přibývá: Silný vítr trhá střechy a láme stromy, zoologické zahrady raději zavřely
Odstranění padajícího stromu v Ústí nad Labem. Foto: HZS Ústeckého kraje
Litoměřice

Ústecký kraj – Předpovědi a varování meteorologů se vyplnily. Prudký vítr a déšť stále sužují nejenom Ústecký kraj, ale i celé Česko. Od brzkých ranních hodin mají hasiči za sebou desítky výjezdů.

Od 5:49 do 8:50 hodin vyjely jednotky v Ústeckém kraji k 59 událostem způsobeným výkyvy počasí, hlavně prudkým větrem. V 48 případech to byly popadané větve a stromy na komunikace. V dalších 11 případech se jednalo o uvolněné plechy a ucpanou kanalizaci. "V Holeticích na Chomutovsku vítr poškodil střechu domu. V Chomutově v Dolní ulici spadla část střešní krytiny na zaparkovaný vůz," uvádějí zatím v posledním výčtu hasiči z Ústeckého kraje.

1702vitrkz2

1702vitrkz3

Zásahy hasičů na Teplicku. Foto: HZS Ústeckého kraje

Od 8:50 do 10:30 Přibylo hlášení utržených plechů na střechách. Ve Vejprtech utržená střecha, ve Štětí tašky ze střechy, plechy ze střechy v Lounech, Libochovicích, Homoli u Panny, utržený okap v Chudeříně.

Hasiči z Postoloprt odstraňovali spadlý strom přes silnici u Seletic směrem na Vidovle. Krátce poté přímo ve městě v Žižkově ulici.

1702hasici2

Foto: Hasiči Postoloprty

Vítr omezil provoz v několika zoologických zahradách. „Z bezpečnostních důvodů zůstane dnes zoo zavřená,“ informuje Zoo Děčín návštěvníky na svém profilu na Facebooku. Stejná situace je i v Chomutově. „DOČASNĚ ZAVŘENO! Kvůli nepříznivým povětrnostním podmínkám jsme nuceni areál zooparku dočasně uzavřít. Poryvy větru jsou silné, nechceme riskovat zdraví návštěvníků. Otevřeme hned, jak se situace uklidní. Budeme informovat,“ píše se na profilu zoopark v Chomutově. Zoo v Ústí nad Labem dnes otevře až v poledne.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru