Nemocnice zřídí odběrové místo, bude pro případy indikované hygienickou stanicí
Zdroj: www.nemocnice-lt.cz
Litoměřice

Litoměřice - Od pátečního 17. dubna bude v litoměřické nemocnici zřízeno odběrové místo pro pacienty s podezřením na onemocnění COVID-19. Rozhodl o tom na svém včerejším jednání krizový štáb nemocnice.

„Odběrové místo bude zřízeno pouze pro případy indikované Krajskou hygienickou stanicí (KHS). Jiní pacienti, z kapacitních důvodů, k odběrům být přijati nemohou,“ upozornil na režim nového pracoviště předseda představenstva litoměřické nemocnice Radek Lončák.

Odběrové místo bude zřízeno ve vyhrazených prostorách hlavního vstupu, tedy pavilonu A, a to samozřejmě se zajištěním nezbytných epidemiologických opatření pro veřejnost. Provozní doba odběrového místa bude ve všední dny od 10 do 12 hodin.

Nemocnice Litoměřice již před tímto opatřením nového stacionárního odběrového místa zajišťovala ve spolupráci s KHS několik alternativ zajištění odběrů, a to v KHS stanovených místech, zařízeních sociální péče či vlastním sociálním prostředí imobilních pacientů apod., kam ve všední dny v dopoledních hodinách zajíždí odběrový personál nemocnice. „Dále se aktivně zaměřujeme na příbuzné a blízké našich zaměstnanců, kde provádíme kontrolní stěry buď v jejich vlastním sociálním prostředí, nebo ve vyhrazených prostorách nemocnice,“ doplnil Radek Lončák.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru