Krajem se prohnala větrná smršť. Prudký vítr dal hasičům pořádně zabrat
Zajištění střechy v Litoměřicích. Foto: HZS Ústeckého kraje
Litoměřice

Ústecký kraj - Od nedělních 20 hodin do pondělních 8 hodin ráno vyjely hasičské jednotky v Ústeckém kraji k 227 zásahům z důvodu odstranění spadlých stromů nebo větví a k 79 dalším zásahům, kde zabezpečovaly utržené střechy, části střech a řešily další problémy způsobené prudkým větrem.

V okresu Děčín vyjely hasičské jednotky k 110 nahlášeným spadlým stromům a k 27 dalším událostem. Spadlé stromy odstraňovali hasiči po celém území okresu nejčastěji ze silnic, železniční trati, drátů elektrického a telefonního vedení, opřené o budovy a zaparkovaná auta. Silnice z Mezní Louky na Vysokou Lípu byla z důvodu popadaných stromů uzavřena. Dále to byly uvolněné a utržené střechy, spadlé billboardy, jiskřící dráty porušeného elektrického vedení. V Děčíně – Starém městě najel vlak do stromu. Ve Štefánikově ulici v Boleticích nad Labem spadla střecha garáže na zaparkované auto a elektrické vedení. V Myslivecké ulici ve Varnsdorfu spadl sloup elektrického vedení přes ulici, v Husitské ulici vytrhl vítr elektrické vedení z domu. V Merbolticích spadl transformátor na silnici.

V okresu Ústí nad Labem zasahovaly jednotky na 47 místech kvůli spadlým stromům a 15 dalším událostem způsobeným silným větrem. Nejčastěji utrženým plechovým střechám. V Přestanově narazila plechová garáž do rodinného domu. V Neštěmické a v Kojetické ulici v Ústí nad Labem spadl strom na trolejové vedení. V Olešnici spadl strom na zaparkované auto a na dráty elektrického vedení. U Petrovic spadly větve na dálnici D8. V Povrlech spadl strom na zaparkované auto a osvětlení. V Ústí nad Labem – Klíši spadl strom na zaparkované auto.

V okresu Teplice zasahovaly jednotky na 25 místech kvůli spadlým stromům převážně na silnice a 17 dalším událostem způsobeným větrem. V Kladrubech vítr utrhl ze střechy sirénu. V Žalanech vítr utrhl střechu rodinného domu. Střechu domu utrhl vítr také v Trnovanech. V Bystřanské ulici v Teplicích spadl strom na projíždějící auto, nikdo nebyl zraněn. V Bohosudovské ulici v Teplicích spadla část střechy na elektrické vedení.

V Okresu Litoměřice vyjeli hasiči k 27 zásahům na spadlé stromy a k 18 dalším událostem způsobeným větrem. Převážně k utrženým střechám a jiskřícím drátům narušeného elektrického vedení. Ve Vruticích spadla střecha na zaparkované auto. V Pražské ulici v Litoměřicích spadla část utržené střechy soudní budovy na budovu věznice.

V okresu Louny zasahovaly jednotky na 14 místech kvůli spadlým stromům na silnice a železniční trať a u 4 dalších událostí jako utržené tašky ze střechy, jiskření drátů elektrického vedení. V Pekárenské ulici v Žatci se utrhla lampa. V ulici Pod Nemocnicí v Lounech blokoval spadlý strom vchod do domu.

V okresu Most zasahovaly jednotky na 5 místech kvůli spadlým stromům na silnice a domy, a 4 ostatním událostem, jako plechy ze střechy, utržená část zastávky. V Lomu spadla lampa přes silnici.

V Okresu Chomutov vyjely hasičské jednotky k 5 zásahům z důvodu popadaných stromů na silnice a k 4 dalším zásahům jako uvolněné střešní plechy a utržené ploty. V Zborovské ulici v Chomutově vítr srazil semafor.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru