Noc po vichřici: ČEZ vyhlásil kalamitní stav, bez elektřiny je čtvrt milionu míst
Hasiči likvidují následky větru. V Ostrově shodil část střechy z budovy finančního úřadu. Foto: HZS KVK
Litoměřice

ČR - Na 240 tisíc odběrných míst bez elektřiny a 390 poruch na vedení vysokého napětí a další poruchy na nízkém napětí evidují kolem sedmé hodiny ráno v pondělí energetici. Kalamitní stav, který ČEZ Distribuce vyhlásila na celém svém zásobovacím území, i nadále platí.

"Během noci a časného rána se nám podařilo připojit zpět k elektřině přes 100 tisíc domácností. Zlepšení nastalo především na západě Čech, i díky tomu, že zde vítr zasáhl jako první. Nejvíce poruch aktuálně řešíme na Moravě v Moravskoslezském kraji. Další desítky poruch jsou ve všech regionech našeho zásobovacího území. V terénu máme stovky pracovníků poruchových čet, povolali jsme subdodavatelské firmy. Navýšené počty pracovníků jsou jak na call centru, tak i dispečinku," uvedla Soňa Holingerová, mluvčí Skupiny ČEZ.

"Intenzivně pracujeme na obnovení dodávky do postižených lokalit," dodala mluvčí. V případě nahlášení poruch použijte bezplatnou distribuční linku 800 850 860. Informace o poruchách i předpokládanému času obnovení naleznete také na www.cezdistribuce.cz a využít můžete také nový web www.bezstavy.cz.

"Omlouváme se za vzniklé problémy, snažíme se dodávky elektřiny obnovit co nejdříve - jak nám to dovoluje počasí i situace v terénu," dodala Soňa Holingerová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru