Silný vítr v Ústeckém kraji: Létaly střechy, padaly stromy. Odpoledne začne znovu pořádně foukat
Hasiči likvidují následky vichřice ze soboty na neděli. Foto: HZS ČR
Litoměřice

Ústecký kraj - Od sobotní osmé hodiny večerní do nedělních jedenácti hodin dopoledne vyjely hasičské jednotky k 46 zásahům z důvodu odstranění spadlých stromů nebo větví a ke čtyřem dalším zásahům, kde zabezpečovaly utržené střechy nebo části střech. Meteorologové varují před dalším úderem silného větru od nedělního odpoledne do úterního dopoledne.

Hasiči nejčastěji zasahovali v okresu Děčín, kde vyjeli k 17 zásahům, a to u Jílového, Rumburku, Varnsdorfu, Velkého Šenova, Chřibské, Arnoltic, Františkovu nad Ploučnicí, Děčína, Jetřichovic, Vilémova. Ve většině případů to byly stromy spadlé na pozemní komunikace a na dráty elektrického nebo telefonního vedení. V Rumburku – Dolních Křečanech a ve Varnsdorfu spadl strom, a v Oldřichově větve, na železniční trať.

V okresu Chomutov vyjely jednotky k 6 zásahům. A to V Chomutově, Kadani, Petlerech a Vejprtech. Hasiči odstraňovali spadlé stromy z vozovek.

V okresu Litoměřice vyjely jednotky k 6 zásahům. V Hlinné, Liběšicích, Úštěku, Velemíně, Libochovicích, Hošťce. Stromy spadly na silnice.

V okresu Louny vyjely jednotky k 5 zásahům. V Lounech, Výškově, Břvanech a Lenešicích. Stromy a větve spadly na silnice.

V okresu Most odstraňovali hasiči spadlý strom na silnici u Liběšic.

V okresu Teplice vyjely hasičské jednotky k 4 zásahům. V Teplicích, Všechlapech, Zahoří a Chotějovicích. V Teplicích spadl strom na chodník, v ostatních případech na silnici.

V okresu Ústí nad Labem vyjely jednotky k 6 zásahům. V Chlumci, Povrlech, Chabařovicích, Mnichově, Čermné. Stromy spadly na vozovku.

"Ve čtyřech případech vyjely jednotky k utrženým střechám. V Moskevské ulici v Žatci utrhl vítr plech ze střechy. V Mošnově ulici v Ústí nad Labem sundali hasiči ze střechy uvolněné tašky. V Husitské ulici v Teplicích zajistili hasiči plechovou střechu. Ve Valovské ulici v Podbořanech utrhl vítr plechovou střechu ze zahradní chatky," uvedl k zásahům mluvčí Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje Lukáš Marvan.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru