V Roudnici proběhla integrace autobusové dopravy. Jaké výhody přináší?
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Ve středu poprvé vyjela linka 368 na svou novou trasu. Roudnická městská hromadná doprava se oficiálně stala součástí integrovaného systému Dopravy Ústeckého kraje.

Od 2. 1. 2019 jsou zavedeny v autobusech roudnické MHD = nově linka 368, integrované jízdenky Dopravy Ústeckého kraje (DÚK), se kterými můžete přestupovat na zelené linkové autobusy, vlaky, turistické motoráčky a lodě po celém Ústeckém kraji a využít i časového jízdného (například měsíční jízdenky). Naopak při příjezdu do Roudnice nad Labem můžete využít jízdenek DÚK z autobusů, vlaků a lodí pro pokračování cesty také spoji MHD nebo jízdenek PID z vlaků od Prahy či autobusů z Mělníku.

  • Linku MHD – nově 368 - doplňují po městě primárně linky 672 a 467 a v Podluskách ji nahrazují linky 672, 685 a 681.
  • Linka 368 obsluhuje centrum města, Hracholusky, sídliště a Bezděkov.
  • Linka 467 obsluhuje oblast Čihadel a posiluje průjezd sídlištěm Hracholusky až k ČSAD. Ostatní linky DÚK umožňují zejména další přestupní vazby na autobusovém nádraží (Karlovo náměstí) a žel. st. a zajišťují výhradně obsluhu oblasti Podlusk, kam dříve zajížděla také původní linka MHD.
  • V Podluskách využijte zastávek 9. května nebo Zahradní. Původní zastávky V Borku a 1. máje již nejsou obsluhovány.

Cena a tarify jízdného na území města

  • Při využití linek integrovaných v tarifu DÚK je cena 10 Kč (linky 368, 635, 636, 646, 681, 683, 672, 684, 685, 687). Při využití linky v tarifu PID je cena 12 Kč (linka 467).
  • Na všech uvedených linkách lze v zastávkách na území zóny 661 Roudnice n. L. využít jak tarif DÚK, tak tarif PID (například při přestupu na/z vlaku od Prahy).
  • Na spojích platí slevy nařízené vládou od 1. 9. 2018 ve výši 75 % pro děti od 6 do 18 let, studenty do 26 let, seniory od 65 let a držitelé průkazu ZTP.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru