Roudnice v příštím roce plánuje investovat do školství, kultury i veřejných prostranství
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - V příštím roce Roudnici nad Labem čeká navázání na stávající akce, ale i zcela nové investiční projekty. Zastupitelstvo města na svém včerejším zasedání schválilo návrh rozpočtu. Město plánuje investice v řádech desítek milionů do budov a veřejných prostranství z vlastních i dotačních prostředků.

Tyto akce jsou součástí tzv. akčního plánu, vycházejícího ze Strategického plánu města, který podléhá schválení Zastupitelstva města Roudnice nad Labem. Největší z nich zůstává pokračující rekonstrukce kulturního domu Říp, jejíž dokončení, včetně vybavení interiérů, je plánováno na závěr roku.

„Mezi finančně nejnáročnější a technicky nejsložitější projekt toho roku patří právě pokračující rekonstrukce kulturního domu Říp. Dokončením této stavby se podstatně zkvalitní úroveň našeho kulturního zázemí a v důsledku i celkového vyžití,“ řekl starosta města František Padělek.

Dalšími nákladnými opravami mají však projít i veřejná prostranství, konkrétně uliční prostory Stadická, Budovatelů a Školní. Investice v odhadované výši 24 mil. Kč je zamýšlena z důvodu záměru zvýšení kvality tamějších komunikací a také jejich bezpečnosti, zejména pak u objektů školských zařízení. Roční rekonstrukce je předběžně plánována od července a město je připraveno žádat o dotaci u Ministerstva pro místní rozvoj.

Dalším projektem, který by již letos měly pomoci realizovat dotační prostředky, je řešení bezpečnosti dopravy v ulici Terezínská. Zde by za cca 3,4 mil. Kč měly být vybudovány chodníky, přechod pro chodce a zastávky autobusů. Projekt přitom zároveň řeší i bezbariérovost prostoru. Žádost o dotaci je již podána a Státní fond dopravní infrastruktury by mohl přispět částkou až 1,9 mil. Kč. Již očekávanou akcí je i umístění nového kontejnerového stání do Bořivojovy ulice. Pro tento účel byl navrhován milion korun.

„Realizaci tohoto kontejnerového stání na hracholuském sídlišti již v tuto chvíli nic nebrání. Budeme však ještě žádat o dotaci u Ústeckého kraje,“ řekl místostarosta Jiří Řezníček.

Pro celou stavební sezónu jsou dále naplánovány rekonstrukce uličních prostorů. Práce za více než 6 mil. Kč proběhnou např. v ulicích Švagrovského a Michálkova. Samozřejmostí je i co nejrychlejší dokončení Krabčické ulice. Taktéž dojde k doplnění veřejného osvětlení v ulici Ke Hřbitovu a u parkoviště v lokalitě Havlíčkova. Finální opravy např. čekají i provizorně zajištěnou opěrnou zeď v Palackého ulici, poškozenou dopravní nehodou.

Zkrátka nepřijdou ani školská zařízení. Přibližně od dubna čeká rekonstrukci Základní umělecká škola v ulici Dr. Slavíka. Na rozšíření jejích kapacit by měly být vynaloženy 4 mil. Kč. Základní škola Jungmannova se dočká dlouho potřebné opravy výtahu a také více jak pěti desítek oken. Na obě akce bylo v návrhu rozpočtu vyčleněno po jednom milionu. ZŠ a MŠ ve Školní ulici získají nové počítačové vybavení, mateřská škola Písnička toalety a na budově Pastelky proběhne výměna střešní krytiny a části krovů. Pro MŠ Pampeliška má být, vzhledem ke vzniku nové zástavby a nárůstu počtu rodin s malými dětmi, zadáno zpracování projektové dokumentace na přístavbu třídy, včetně potřebného zázemí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru