Roudnice v průběhu slavnostního koncertu ocenila své starosty
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - V minulém týdnu Roudnice oslavila 100. výročí založení Československa. Jednou ze slavnostních událostí byl i koncert v sálu lobkowiczkého zámku. V jeho průběhu byla roudnickým starostům předána ocenění za reprezentaci města.

K roudnickému říjnu již tradičně patří koncerty na oslavu založení Československé republiky. 26. října jsme si v kinosále roudnického zámku společně slavnostním koncertem připoměli již sté výročí této události. Známé melodie opět zahrála kapela Bonus Vlastimila Jurčíka.

"Vznik společného státu Čechů a Slováků, právě před sto lety, lze označit za „hvězdný okamžik“ českých a slovenských novodobých dějin. Odkaz 28. října je cenným dědictvím a trvalou inspirací pro budoucnost, kterou má dnes český národ stejně jako v osmnáctém roce opět pevně ve svých rukou. My, vnukové a pravnukové oněch heroických časů, bychom si měli dobře uvědomovat, že přes všechny problémy, s nimiž se dnes potýkáme, máme jednu úžasnou věc – jsme svobodní lidé," řekl v rámci úvodního projevu místostarosta Ing. František Padělek.

V průběhu programu byly, tak jako v letech minulých, slavnostně oceněny osobnosti města Roudnice nad Labem. Letos si ocenění za reprezentaci města odnesly osobnosti místního politického života. Byly jimi porevoluční roudničtí starostové Antonín Rous (první porevoluční starosta, ve funkci do roku 2002) a Zdeněk Kubínek (starostou v letech 2002 - 2008), za které si ocenění in memoriam převzali rodinní příslušníci, a dále pak současný starosta Vladimír Urban.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru