Výstaviště Zahrady Čech oslavilo stoleté výročí republiky
Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Litoměřice

Litoměřice - Do neděle 28. října se litoměřické výstaviště Zahrady Čech zahalilo do historického hávu. Ústecký kraj si připomíná 100. výročí založení Československa. Téměř 300 kostýmovaných herců představilo období první republiky a doslova vtáhlo do historie.

V několika pavilonech naleznete dobové expozice s kostýmovanými herci, vše je formou divadla a interaktivních ukázek, aby si návštěvníci lépe představili, jak se opravdu v první republice žilo. Naleznete zde kancelář „tatíčka“ T. G. Masaryka, dva pokoje, které ukazují, jak v roce 1918 žila vysoká i nízká třída.

2810ltm1

Do školních let návštěvníky přenese dobová třída a pohrát si můžou v dobovém dětském koutku. Chuťové pohárky návštěvníkům polechtají v prvorepublikové restauraci a výbornou kávu si vychutnají v prvorepublikové kavárně. Nechybí dobový kabaret i biograf, kde se promítají filmy o první republice. Návštěvníci se mohou těšit i na ukázku operace.

2810ltm2

Pátek patřil převážně základním a středním školám, které se prostřednictvím komentovaných prohlídek, seznámily s historií. Na výstaviště dorazilo téměř 3 500 studentů. Odpoledne náměstek hejtmana Petr Šmíd předal ocenění školám v rámci výtvarné soutěže, kterou vyhlásil krajský odbor školství, mládeže a tělovýchovy.

2810ltm3

4x foto zdroj: www.kr-ustecky.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru