Fontána v Lovosicích má novou podobu, nové trysky stříkají do větší výšky
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - S končícím létem a příchodem chladnějšího počasí se v nové fontáně na Václavském náměstí již nikdo nekoupe. Celé léto sloužila především dětem k ochlazení a hrám. Od středy 5. září se podoba fontány změnila. Trysky champagne vystřídal typ kometa.

Nové trysky budou stříkat do větší výšky a vodní sloupec bude oproti předchozí variantě mnohem užší. Opět budou barevně probarveny a voda se bude zapínat v různých intervalech a intenzitách.

0609fontana

Zdroj: www.meulovo.cz

„Za těch několik měsíců, co je nová fontána v provozu, jsem viděl velké množství rozesmátých dětí radovat se z nové atrakce. Náměstí ožilo a v parných dnech, které nám letošní léto přineslo, fontána fungovala nad všechna naše očekávání. Stala se vítaným osvěžením a prvkem, který lákal kolemjdoucí ke svlažení a zastavení se. Nyní jsme připravili další estetické vylepšení tohoto vodního prvku. Chceme, aby byla fontána více vidět a stala se variabilním a moderním prvkem náměstí. Proud vody bude efektnější a bude stříkat do dvou metrů. Věřím, že i tato podoba si získá své příznivce,“ uvedl starosta města Milan Dian.

0609fontana3

Zdroj: www.meulovo.cz

Nový typ trysek bude ve fontáně až do skončení jejího letošního provozu. Na jaře bude provoz zahájen opět s tryskami kometa a pro letní měsíce se vymění za champagne, které jsou vhodnější pro pohyb osob.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru