Valdštejnské slavnosti v Lovosicích se neobešly bez pokut České obchodní inspekce
Ilustrační foto
Litoměřice

Lovosice - Česká obchodní inspekce Ústeckého a Libereckého kraje (ČOI) provedla mimořádnou kontrolu na „Valdštejnských slavnostech 2018“ v Lovosicích. Celkem uskutečnila 7 kontrol a ve 4 případech zjistila porušení právních předpisů.

Regionální ČOI uskutečnila na začátku měsíce srpna 2018 kontrolu Valdštejnských slavností v Lovosicích. Konkrétně se zaměřila na doplňkový stánkový prodej občerstvení, upomínkových předmětů, ruční výrobu, poskytování hostinských služeb a služeb přívozu.

Česká obchodní inspekce provedla sedm kontrol a ve čtyřech případech zjistila porušení právních předpisů. Nejčastěji prodejci neuváděli bezpečnostní informace a údaje o výrobci, dovozci nebo dodavateli. Dále neuváděli písemné informace k použití výrobku, řádně neoznačili zboží cenou, vydávali doklady o zakoupení bez povinných údajů a neinformovali o zákazu prodeje alkoholu osobám mladším 18 let.

Pro porušení zákona o ochraně spotřebitele a zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek inspektoři na místě uložili 2 pokuty v celkové hodnotě 1 500 Kč. S dalšími 2 kontrolovanými bude zahájeno správní řízení.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru