V Roudnici je nově víkendové parkování v centru zdarma
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Od 1. července platí úprava vyhlášky, která ruší sobotní placené parkování v centru Roudnice nad Labem. Tento víkend je tak prvním, kdy místní obyvatelé i návštěvníci města mohou využít, v pracovním týdnu zpoplatněná, místa pro stání zcela zdarma.

Změna byla navržena na květnovém jednání Rady města Roudnice nad Labem a později schválena. Od 1. července 2018 je tak stání v celém prostoru nově o víkendy zdarma. Ve všední dny zůstává zpoplatněno od 7:00 do 18:00. Cena za parkování je stanovena na 10 Kč/hod. Při krátkodobém zastavení mohou řidiči využít sazby 5 Kč/30 min.

"Poplatky za stání v centru Roudnice měly vždy za cíl vhodně regulovat parkování v nejrušnějších dnech, kdy jsou náměstí zaplněna automobily. Vzhledem k tomu, že nám to dopravní situace dovoluje, vycházíme touto změnou vstříc nejen místním, kteří v sobotu navštěvují například oblíbené farmářské trhy, ale i turistům. Dalším krokem, který již připravujeme, je modernizace parkovacích automatů, které by mimo jiné měly umožnit platbu i jinak, než mincemi, jak tomu bylo doposud," řekl Vladimír Urban, starosta města.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru