Městský úřad pořídil zaměstnancům sedm nových elektrokol. Ve městě jsou také dobíjecí stojany
Jedna z dobíjecích stanic na elektrokola. Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Litoměřičtí úředníci mohou od této chvíle podnikat služební cesty na kole. Městský úřad v Litoměřicích v těchto dnech distribuuje mezi své zaměstnance sedm elektrokol. Je to další krok na cestě k elektromobilitě a zdravějšímu městu.

Radnice disponuje celkem deseti elektrokoly, přičemž tři z nich již nyní využívají městští strážníci. Během května a června proběhla instalace nabíječek na několika místech ve městě, a to v ulici Pekařská v areálu městského úřadu a jeden v budově městského úřadu v ulici Topolčianská. Oba slouží pouze zaměstnancům, veřejnost však může využívat nabíjecího stojanu umístěného u nemocnice, který pojme najednou až čtyři kola.

Hlavním impulzem k pořízení elektrokol byla snaha podporovat udržitelné druhy dopravy a elektromobilitu. Litoměřice jsou v České republice na špici v energetickém managementu, proto město realizuje pilotní akce také na podporu elektromobility. „Město chce jít příkladem veřejnosti a podpořit čistou mobilitu u svých zaměstnanců. Používání elektrokol zvláště městskou policií může motivovat a inspirovat i veřejnost k tomuto způsobu cestování,“ uvedla Alice Králiková, manažerka mobility městského úřadu.

„Od září bychom rádi podpořili i větší sdílení automobilů mezi zaměstnanci na cestách do a z práce. Zaměstnanci úřadu budou mít proto k dispozici elektronickou aplikaci, která jim umožní snáze si najít kolegy, se kterými budou moci cestu sdílet. Věříme, že se tak sníží závislost zaměstnanců na dojíždění automobilem, a tím i dopravní zátěž města,“ dodala Hana Brůhová Foltýnová, manažerka Plánu udržitelné městské mobility.

Nákup elektrokol i tvorba elektronické aplikace na carpooling byl podpořen z evropského projektu Interreg Central Europe MOVECIT. Další rozšiřování počtu elektrokol bude záležet na zkušenostech s nimi a na výsledcích právě připravovaného Plánu udržitelné městské mobility. Ten navrhne vhodná opatření na další dopravní řešení ve městě. Zároveň napoví, jak efektivně vytvářet podmínky pro podporu elektromobility i u veřejnosti.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru