Parkoviště ve Wolkerově ulici projde rekonstrukcí, přibudou nová parkovací místa
Parkoviště Wolkerova. Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - Začátkem prázdnin byly zahájeny přípravy projektu na rekonstrukci a zkapacitnění parkoviště ve Wolkerově ulici. V lokalitě přibude 24 parkovacích stání.

Zpevněná betonová plocha parkoviště o rozloze 1 698 m2 nabízí v současné chvíli maximálně 70 parkovacích míst. Parkovací stání nejsou nikterak označena, což není ideální a efektivní. Pro zvýšení celkové kapacity jsou navrženy stavební úpravy zahrnující zrušení stávajícího zeleného pruhu mezi plochou parkoviště a ulicí Wolkerova a zrušení stávajícího vjezdu a výjezdu. Nově navržené parkoviště bude napojeno na ulici Wolkerova jednosměrným vjezdem na konci parkoviště a novým jednosměrným sjezdem na jeho začátku. Prostor uvolněný po zrušení zeleného ostrůvku bude využit pro vznik kolmých stání směrem do ulice. Z celkového počtu 94 nově vzniklých parkovacích míst budou 4 určeny pro osoby se sníženou možností pohybu a 90 stání bude klasických.

Součástí úprav parkoviště bude také výměna stávajícího veřejného osvětlení a jeho přesunutí z prostoru po parkování na vhodnější místa.

Cena rekonstrukce a zkapacitnění parkoviště je odhadnutá na zhruba 4 100 000,- Kč. V současné chvíli probíhá výběrové řízení na zhotovitele. „Nyní se čeká na ukončení soutěže, podpis smlouvy a následné převzetí staveniště. Zahájení prací očekáváme v průběhu srpna,“ uvedl Milan Dian, starosta města s tím, že akce je zcela hrazena z rozpočtu města.

„Následovat by mělo vybudování parkoviště v ulici Zámecká. Na přípravě projektu se v tuto chvíli intenzivně pracuje. Vzniknout by zde mělo 29 parkovacích stání, z čehož dvě místa budou pro autobusy. V letošním rozpočtu je na tuto akci vyčleněno 3 500 000,- Kč,“ doplňuje místostarosta Vladimír Šuma.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru