Litoměřice si připomněly konec druhé světové války
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - V Litoměřicích proběhl v úterý 8. května vzpomínkový akt ke Dni vítězství. Přítomní z řad zástupců města, skautů, Sdružení Volyňských Čechů i široké veřejnosti si připomněli den ukončení druhé světové války a uctili její oběti.

Přítomní za hudebního doprovodu položili květiny nejprve na litoměřickém hřbitově a poté u krematoria Richard. Jak uvedl starosta města Ladislav Chlupáč, je důležité si stále připomínat, že svoboda a demokracie tu nebyly vždy a lidé za ně museli bojovat.

„Dnes mnoho lidí tyto věci považuje za přirozenou součást života a je důležité, aby věděli, že toto pro nás někdo musel vybojovat a naším úkolem je dnes svobodu i demokracii dále bránit, abychom o ni nepřišli,“ upozornil starosta Chlupáč.

Stejného názoru je i Daniela Zelenková se Sdružení Volyňských Čechů. „Minulost stojí za to připomínat hlavně mladým lidem. „Snažíme se dnešní generace zajímavou formou zapojit a to se nám daří,“ pochválila si Daniela Zelenková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru