Pět hasičů z Litoměřic dostane medaili za věrnost a dobrou práci
Medaile Za věrnost. Foto HZS ČR
Litoměřice

Ústecký kraj – Při státním svátku ČR 8. května se nejen pokládají věnce a vzpomíná na výročí ukončení války, ale letos budou oceněni také hasiči. Dostanou medaile za věrné služby hasičskému záchrannému sboru a potažmo všem lidem, kteří se ocitnou v krizových situacích.

Služební medaile Hasičského záchranného sboru ČR obdrží tento týden i 31 příslušníků Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje. Budou mezi nimi i pět hasičů z Litoměřic: Vlastimil Mrvík, Martin Holemý, Michal Fujera, Miloslav Mikiska, Tomáš Prokůpek a Petr Zabilanský.

Medaile všem oceněným hasičům udělil generální ředitel HZS ČR Drahoslav Ryba při příležitosti státního svátku 8. května 2018. Hasiči si je převezmou na slavnosti ve čtvrtek 10. května, která proběhne v prostorách zámku v Děčíně. Spolu s poděkováním za věrné služby, poctivou práci a nasazení při zásazích je bude předávat Roman Vyskočil, ředitel HZS Ústeckého kraje.

„Ocenění hasiči budou přebírat služební medaile III. stupně, které se udělují po desetileté službě, nebo služební medaile II. stupně, jež se dávají po dvacetileté službě za vzorný výkon práce u hasičského záchranného sboru,“ upřesnil Lukáš Marvan, mluvčí HZS Ústeckého kraje.

Vedení HZS uděluje medaile hasičům několikrát v různých obdobích roku, většinou to bývá při příležitosti některého státního svátku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru