Lidé si v Litoměřicích nejvíce přejí výstavbu nové sportovní haly
Do diskusního fóra se zapojila i spousta mladších obyvatel. Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Nejvíce účastníků včerejšího diskusního fóra si přeje vybudovat v Litoměřicích víceúčelovou sportovní halu. Námět, který vznikl u diskusního stolu věnovaného sportu a kultuře, získal 48 hlasů od zhruba dvou stovek lidí, které se akce každoročně pořádané v domě kultury zúčastnily.

Na druhém místě se umístil požadavek na instalaci klimatizace a modernizace vzduchotechniky v kině Máj a na třetím omezení počtu parkovacích míst na Mírovém náměstí. Vlastní diskusní stůl měli i mladí zastupitelé, zastupující žáky a studenty litoměřických škol. Jejich požadavek na snížení nájemného v domě kultury pro pořádání kulturních plesů se vešel do TOP desítky.

„Diskusní fórum se mi líbilo. Atmosféra byla pracovní a příjemná, bez napětí. Za sebe mohu říct, že například stavba víceúčelové sportovní haly má i mou podporu,“ okomentoval průběh akce místostarosta Karel Krejza, který hned v jejím úvodu krátce zhodnotil, jak se daří vypořádávat s náměty definovanými na loňském diskusním fóru. Nejprve přiznal, že požadavek na rekonstrukci plaveckého bazénu vedení města překvapil, neboť podle něj v Litoměřicích existuje řada důležitějších úkolů volajících po řešení. „Každopádně se jím zabývat budeme a zařadili jsme ho do zásobníku projektů,“ uvedl místostarosta. Naopak již letos by měly být vyslyšeny hlasy obyvatel, které loni volaly po modernizaci tržnice hyzdící historické jádro města. Projekt je připraven a rekonstrukce bude zahájena pravděpodobně na podzim. Stejně tak postupně dochází k instalaci odpadkových košů na místa, která lidé jmenovali v anketě, a plnění dalších požadavků.

Také náměty definované na letošním diskusním fóru ověří anketa. „Probíhat bude od příštího týdne do 7. května na webu Zdravého města Litoměřice. V listinné podobě je možné ji vyplnit na informačním centru na Mírovém náměstí,“ informoval politik Zdravého města Litoměřice Petr Hermann. Součástí ověření problémů bude též sociologický průzkum, realizovaný v průběhu dubna. Deset definovaných problémů ověřených anketou i průzkumem budou v červnu předloženy radě a zastupitelstvu k řešení.
Organizace veřejného diskusního fóra byla podpořena ze Státního fondu životního prostředí Ministerstva životního prostředí.

10 TOP PROBLÉMŮ (počet hlasů)

  1. Vybudovat víceúčelovou sportovní halu (48)
  2. Instalovat klimatizaci a modernizovat vzduchotechniku v kině Máj (47)
  3. Omezit množství parkovacích míst na Mírovém náměstí (41)
  4. Zvýšit monitoring stavu ovzduší a určit znečišťovatele (34)
  5. Zavést komplexní cykloopatření ve městě nad rámec parkovací věže (28)
  6. Zvýšit kontroly pejskařů a doplňovat sáčky do košů (25)
  7. Zřídit domov se zvláštním režimem pro lidi postižené demencí (18)
  8. Instalovat herní prvky na školní hřiště ZŠ Havlíčkova (18)
  9. Zřídit volnočasovou místnost s celoročním provozem bez vstupného (18)
  10. Zajistit byty pro sociálně slabé, samoživitele s dětmi, malometrážní byty pro seniory (17)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru