Karlovy Vary, Roudnice nad Labem - Už 25. ročník přehlídky kuchařského umění žáků středních odborných učilišť a středních škol se uskutečnil v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech.
V kategorii Cukrář/ka se letos umístila na prvním místě Rozálie Michlová, žákyně 2. ročníku oboru Cukrář, ze SOŠ a SOU Neklanova v Roudnici nad Labem, která získala celkově nejvyšší počet bodů a stala se tak absolutní vítězkou této soutěže. Tato úspěšná reprezentantka roudnické školy se v prosinci stala členkou juniorského Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR.
Druhou příčku ve zlatém pásmu obsadila Kristýna Počárovská z 2. ročníku oboru Cukrář. Třetí místo ve stříbrném pásmu v kategorii Kuchař/ka získala teprve šestnáctiletá Laura Fedoseevová, žákyně 1. ročníku oboru Kuchař.
Cukráři museli v soutěži připravit tři porce moderního lehkého dezertu z tříchodového menu, kuchaři připravovali tři porce moderního lehkého studeného nebo teplého předkrmu z pětichodového menu. Hodnotilo se i pódiové vystoupení. V obou kategoriích musely připravované pokrmy obsahovat tepelně zpracovanou mrkev. Časový limit byl 30 minut v zázemí kuchyně a 20 minut pódiového vystoupení.
„Vítězství v této náročné a napínavé soutěži bylo pro mě nádherným zážitkem a jsem moc ráda, že se vyplatila důkladná příprava a desítky hodin tréninku. Chceme také poděkovat za pomoc našim učitelům odborného výcviku Tereze Němcové a Jaroslavu Ekrtovi,“ uvedla nejlepší cukrářka soutěže Rozálie Michlová.