Foto: Ústecký kraj
Litoměřice

Karlovy Vary, Roudnice nad Labem - Už 25. ročník přehlídky kuchařského umění žáků středních odborných učilišť a středních škol se uskutečnil v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech.

V kategorii Cukrář/ka se letos umístila na prvním místě Rozálie Michlová, žákyně 2. ročníku oboru Cukrář, ze SOŠ a SOU Neklanova v Roudnici nad Labem, která získala celkově nejvyšší počet bodů a stala se tak absolutní vítězkou této soutěže. Tato úspěšná reprezentantka roudnické školy se v prosinci stala členkou juniorského Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR.

Druhou příčku ve zlatém pásmu obsadila Kristýna Počárovská z 2. ročníku oboru Cukrář. Třetí místo ve stříbrném pásmu v kategorii Kuchař/ka získala teprve šestnáctiletá Laura Fedoseevová, žákyně 1. ročníku oboru Kuchař.

Cukráři museli v soutěži připravit tři porce moderního lehkého dezertu z tříchodového menu, kuchaři připravovali tři porce moderního lehkého studeného nebo teplého předkrmu z pětichodového menu. Hodnotilo se i pódiové vystoupení.  V obou kategoriích musely připravované pokrmy obsahovat tepelně zpracovanou mrkev. Časový limit byl 30 minut v zázemí kuchyně a 20 minut pódiového vystoupení.

„Vítězství v této náročné a napínavé soutěži bylo pro mě nádherným zážitkem a jsem moc ráda, že se vyplatila důkladná příprava a desítky hodin tréninku. Chceme také poděkovat za pomoc našim učitelům odborného výcviku Tereze Němcové a Jaroslavu Ekrtovi,“ uvedla nejlepší cukrářka soutěže Rozálie Michlová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru