Foto: Město Litoměřice
Litoměřice

Litoměřice - Litoměřice zabodovaly v 8. ročníku Cen hejtmana za společenskou odpovědnost v Ústeckém kraji. V kategorii „Veřejný sektor – obce s rozšířenou působností“ získaly první místo.

Město bylo oceněno za proaktivní přístup zejména v oblasti životního prostředí, konkrétně za zahájení cesty k trvalým energetickým úsporám jak v rámci města, tak i všech svých příspěvkových organizací. Odborníci ocenili i podporu obyvatel a zaměstnanců v šíření osvěty vedoucí například k optimalizaci svozu a likvidaci odpadů.  

„Děkuji za cenu, která je oceněním práce všech, kteří se na těchto aspektech podílejí. Jako město se tak snažíme nejen šetřit veřejné peníze, ale také jít příkladem a motivovat ostatní,“ vyjádřil vděk místostarosta města Jiří Adámek, jenž cenu za město převzal. 

Nejvyšší ocenění za odpovědné společenské chování si v letošním roce odnesly organizace, které nejen že mění společenské klima, přispívají k rozvoji regionu či ochraně životního prostředí, ale jejichž aktivity mají společný sekundární efekt, kterým je zlepšení image Ústeckého kraje.  

Cen hejtmana za společenskou odpovědnost, které na jaře 2024 vyhlásil Ústecký kraj ve spolupráci s Hospodářskou a sociální radou Ústeckého kraje a Radou kvality České republiky, se zúčastnilo 33 subjektů. Zástupci podnikatelské sféry i veřejného sektoru se ucházeli o vítězství v celkem osmi kategoriích.  

Všichni zúčastnění si v prostorách mosteckého magistrátu převzali z rukou náměstkyně hejtmana Lubomíry Mejstříkové a tajemnice Rady kvality ČR Markéty Jeníčkové ocenění za svou dobrovolnou činnost, kterou vykonávají nad rámec zákonných povinností ve prospěch regionu, jeho obyvatel a životního prostředí.  

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru