Foto: Město Litoměřice
Litoměřice

Litoměřice - Již sedmi desítkám řidičů, kteří městu nezaplatili pokutu kvůli přestupkům v dopravě, zabavila v souladu se zákonem městská policie od počátku letošního roku registrační značku. Strážníci dluh zjistí prostřednictvím elektronického systému již v průběhu silniční kontroly.

„Dlužníky bylo po tomto úkonu zaplaceno 131 932 korun,“ sdělila Martina Skoková, vedoucí odboru Kanceláře starosty a tajemníka Městského úřadu v Litoměřicích. „Oproti celkovému objemu dlužných pohledávek to sice není mnoho, ale jedná se konečně o institut, který skutečně funguje a jeho využití je jednoduché a jasné,“ doplnila Martina Skoková.

Na právní oddělení městského úřadu bylo v roce 2023 předáno k vymáhání 388 pohledávek v hodnotě 611 tisíc korun. Vymoženo jich bylo 26 procent, což je oproti minulým letům nárůst.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru