Jednací sál krajského zastupitelstva v Ústí nad Labem. Ilustrační foto
Litoměřice

Ústecký kraj – Hnutí ANO 2011 se stává vítězem krajských voleb v Ústeckém kraji v roce 2024. Mezi ty nejvíce poražené patří Piráti. Volební účast je ale nízká. K urnám nepřišla ani třetina oprávněných voličů.

Ve chvíli sečtení více než 99 procent hlasů má hnutí ANO zisk 39,53 procenta a znamená to pro něj 26 mandátů v krajském zastupitelstvu. To je o devět více než doposud. Naopak Piráti nezískají ani jedno křeslo, i když dosud měli šest krajských zastupitelů.

Mezi krajskými zastupiteli usedne i 7 politiků za Starosty pro Ústecký kraj (získávají bezmála 12 procent hlasů). Stejný počet zastupitelů bude mít i ODS (11 %), která je nyní v zastupitelstvu v koalici s ANO. Pokud by se na vládě dohodli i nyní, budou mít pohodlnou nadpoloviční většinu.

SPD, Trikolora a PRO dostanou šest zastupitelských křesel (11 %), Stačilo v Ústeckém kraji obsadí pět pozic (8 %) a Lepší sever obhajuje čtyři křesla z končícího složení zastupitelstva (7 %).

Lídrem hnutí ANO v Ústeckém kraji, a tedy nejžhavější kandidát na hejtmana, byl Richard Brabec. Jména zvolených zastupitelů budou známa po sečtení 100 procent hlasů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru