Ilustrační foto: CC0
Litoměřice

Litoměřice - Město Litoměřice také v nadcházejícím roce podpoří poskytovatele sociálních služeb. V rámci programu Podpora sociálních služeb stejně jako letos město z rozpočtu rozdělí šest milionů korun.

Neziskovým organizacím příspěvek pomůže s režijními či mzdovými náklady. „Jednou z priorit města je, aby občané Litoměřic měli k dispozici kvalitní a potřebné sociální služby. Dotace budou rozděleny mezi poskytovatele, kteří pomáhají seniorům, zdravotně postiženým, rodinám s dětmi nebo mladistvým,“ uvedla místostarostka Alena Rožcová s tím, že v porovnání s dotacemi v jiných městech je šestimilionová částka nadprůměrná.

Podpora sociálních služeb v Litoměřicích vychází z potřeby udržení stávající sítě registrovaných sociálních služeb. „Litoměřice mají už dlouhodobě rozsáhlou síť kvalitních poskytovatelů veřejných, sociálních a dobročinných služeb. Tito poskytovatelé koordinují svou činnost prostřednictvím procesu Komunitního plánu města, díky kterému například víme, jaké služby budou do budoucna více potřeba či zda jich bude dostatek,“ doplnila vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví městského úřadu Renáta Jurková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru