Lovosice získaly ocenění za třídění odpadu
Foto: město Lovosice
Litoměřice

Lovosice - Město Lovosice si zaslouží uznání za svůj aktivní přístup k třídění odpadu a úspěšný rozvoj systému tříděného sběru a recyklace. Jedna z předních společností v oblastí třídění a recyklace odpadů EKO-KOM a.s. udělila našemu městu ocenění za jeho vynikající práci v roce 2022. Díky naší spolupráci s EKO-KOM a.s. město Lovosice přispělo k ochraně životního prostředí a snížení "uhlíkové stopy" prostřednictvím recyklace a využití využitelných složek komunálního odpadu, včetně obalů.

Úspěchy města jsou v číslech patrná. Díky třídění a využívání papíru, plastů, skla, kovů, nápojových kartonů a dalších materiálů Lovosice uspořily 24,5 mil. GJ energie, což je přibližně stejné množství energie, jaké spotřebuje v průměru více než 376 tisíc domácností za celý rok. Spolu s EKO-KOM a.s. město Lovosice snížili emise CO2 ekvivalentu o 902 970 tun, čímž přispěli k boji proti globálnímu oteplování a ochraně našeho životního prostředí.

Celkový počet vytříděných 597,265 tun odpadu je důkazem úsilí a pečlivosti každého občana při odpovědném nakládání s odpady. Ocenění by nebylo možné bez podpory a spolupráce všech našich občanů, za což chceme vyjádřit upřímné poděkování. Každý jednotlivý krok má velký dopad na celkovou udržitelnost našeho města a společně ukazujeme, že malé změny v každodenních návycích mohou mít obrovský pozitivní dopad na životní prostředí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru