Technické služby města disponují novým defibrilátorem
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Nejen o čistotu města, ale i zdraví zaměstnanců a lidí pohybujících se v okolí dbá vedení Technických služeb města Litoměřice (TSM). Zakoupilo proto defibrilátor AED, který mají k dispozici ve svém sídle, areálu bývalých kasáren Pod Radobýlem. Důvodů k jeho pořízení bylo několik.

„V organizaci pracuje 120 zaměstnanců různých věkových skupin. V sousedství je Diakonie s chráněnými dílnami a bydlením s dalšími několika desítkami osob. 600 metrů od nás se nachází nákupní centrum s velkou kumulací občanů v řádech stovek, ne-li tisíců denně. Nejbližší registrované místo s defibrilačním přístrojem je přitom od nás, dle údajů z aplikace Záchranka, vzdálené 1,7 kilometru,“ vyjmenoval důvody Vítězslav Votruba, ředitel TSM Litoměřice, jenž je přesvědčen, že je takový přístroj v této lokalitě zapotřebí.

„Defibrilátor použitý do tří minut od kolapsu zvyšuje pravděpodobnost přežití přibližně na 75 %. Je to významný krok ke zvýšení bezpečnosti a ochrany zdraví nejen našich zaměstnanců, ale i všech občanů, kterým přístroj může zachránit život,“ dodal Vítězslav Votruba.

Zaměstnanci TSM jsou pravidelně školeni z poskytování první pomoci. V této oblasti organizace spolupracuje s oblastním spolkem Českého červeného kříže v Litoměřicích (ČČK). „Po zakoupení přístroje jsme nechali proškolit všechny vedoucí středisek i na používání defibrilátoru, aby vždy byla zajištěna dostupnost kvalifikovaného pracovníka schopného okamžité pomoci,“ doplnil Petr Kurc, provozní ředitel a koordinátor TSM.

Kontakty k použití defibrilátoru TSM: +420 474 470 360. Na tomto čísle je vždy k dispozici pracovník recepce se stálou službou (24 hodin denně, sedm dní v týdnu).

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru