Opravy vodovodu a kanalizace uzavřou na sedm měsíců Michalovickou ulici
Foto: Město Litoměřice
Litoměřice

Litoměřice - Rekonstrukce popraskaného vodovodu a narušené kanalizace uzavře pro dopravu na sedm měsíců ulici Michalovická. Severočeská vodárenská společnost a.s. (SVS) jako investor a EKOSTAVBY Louny s.r.o. jako zhotovitel zde budou na opravách pracovat od 20. března nejpozději do 31. října.

„Vodovodní řad uvedený do chodu v roce 1935 vykazuje silnou korozi, praskliny, deformace či inkrustaci. Jedná se o nezaokrouhlovanou síť, tudíž při poruše dochází k vyřazení celého řadu. Kanalizace vykazuje praskliny, korozi, netěsnosti ve spojích, kaverny, nedostatečné profily šachet a nevhodně napojené přípojky. Z uvedených technických důvodů se naše společnost rozhodla o provedení rekonstrukce vodovodu v celkové délce 403 metrů a kanalizace v celkové délce 177 metrů,“ vysvětlil Mario Böhme, tiskový mluvčí SVS.

Řidiči budou mít kvůli uzavírce k dispozici dvě objízdné trasy, a to pro nákladní a osobní dopravu. Přechodná úprava provozu proběhne v ulicích 28. října, Kamýcká, Liškova, Kubelíkova, Spojovací, Družstevní, Mládežnická, Stránského a Švermova, dočasný zákaz zastavení pak v ulicích Kubelíkova, Spojovací a Družstevní.

Po dobu rekonstrukce nebude také obsluhována zastávka U Luny linky D městské autobusové dopravy. „Museli bychom autobusy pustit do jednosměrky ke křižovatce Stránského – Mrázova. To by sice bylo možné, ale ubylo by hodně parkovacích míst a obávali jsme se i o bezpečnost. Občané proto budou muset v tomto období využívat zastávky jiné,“ upozornil Jiří Adámek, místostarosta města, jenž má v gesci dopravu.

Obyvatelé Michalovické ulice budou mít k dispozici telefonní číslo na stavbyvedoucího, s nímž budou moci v průběhu oprav komunikovat své individuální potřeby, ať už půjde o stěhování nebo vykládání těžkých nákupů. Rekonstruované vodovodní řady budou odstaveny a zásobování okolních nemovitostí pitnou vodou zajištěno provizorním povrchovým vodovodem, tzv. suchovodem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru