Základní školy v Litoměřicích mají nově k dispozici vodní laboratoře. K čemu slouží?
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Malou vodní laboratoř, která bude vhodným doplňkem do hodin prvouky či chemie, má nově k dispozici Základní škola Na Valech v Litoměřicích. Získala ji v rámci projektu Bádání o vodě od zástupců skupiny Severočeská voda, kteří školu ve čtvrtek ráno navštívili.

Tiskový mluvčí Severočeské vody Mario Böhme na úvod představil, co sada obsahuje a k čemu se dá využít. Školákům také přiblížil fakta týkající se vody nejen z globálního pohledu, ale i z toho regionálního.

„Vodní laboratoř obsahuje dohromady 27 pokusů, které poodhalí, jak se voda chová v přírodě a jaké má vlastnosti. Dozvíte se například, jak funguje fotosyntéza nebo třeba podvodní sopka,“ nastínil Mario Böhme s tím, že děti pochopí, jak voda funguje v přírodě a jak rozmanité jsou její vlastnosti.

Užitečný dárek si přišli prohlédnout také zástupci města, které je zřizovatelem školy, místostarosta Jiří Adámek a vedoucí odboru školství, kultury, sportu a památkové péče Andrea Křížová.

Žáci se mohli zapojit jak do diskuse, tak i do tipovací soutěže. Výherci si odnesli tematickou „vodní deskovku“, která jim umožní vydat se po stopách koloběhu vody.

Totožnou pomůcku v podobě sady Bádání o vodě získala také Základní škola Havlíčkova v Litoměřicích.

Skupina Severočeská voda sdružuje Severočeskou vodárenskou společnost a společnost Severočeské vodovody a kanalizace, které vlastní a provozují vodohospodářskou infrastrukturu v severních Čechách. S osvětovou kampaní Bádání o vodě její zástupci postupně navštěvují i další školy na severu Čech.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru