Ústí nad Labem - Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce kvůli nepřijatelným hygienickým podmínkám uzavřeli přípravnu pokrmů v ústeckém baru Hookah BAR & LOUNGE na adrese Hrnčířská 64/4 v Ústí nad Labem.
Inspektoři na místě zjistili, že v provozovně nejsou zajištěny základní hygienické podmínky pro výrobu pokrmů – rozpékání pizzy. S ohledem na tuto skutečnost kontrolované osobě uložili částečný zákaz vztahující se na prostory pro přípravu pokrmů.
Foto: SZPI
Prostory, ve kterých docházelo k přípravě pizzy, byly znečištěné a celkově nevyhovující při přípravu pokrmů – ze stěn se odlupovala omítka a na místě chyběl přístup k teplé tekoucí vodě, což znemožňovalo řádnou očistu rukou či nádobí a náčiní. Mezi zjištěné nedostatky patřil i výskyt plísní v chladicích zařízeních.
Foto: SZPI