Do školních lavic v Litoměřicích usedlo 64 dětí z Ukrajiny
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Domov v Litoměřicích našlo 71 dětí z Ukrajiny. Postupně usedají do školních lavic. Se začleňováním jim pomáhají příbuzní, učitelé i spolužáci.

„Do základních škol jsme přijali celkem 64 žáků, mateřské školky poskytly zázemí sedmi dětem. Tyto počty nijak neovlivní kapacitu pro přijímání dětí do základních i mateřských škol,“ informovala vedoucí Odboru školství, kultury, sportu a památkové péče MěÚ Litoměřice Andrea Křížová a dodala, že 28 dětí z tohoto počtu bydlí se svými rodinnými příslušníky na ubytovnách, 36 dětí má bydlení zajištěno individuálně.

Základní škola na Valech začlenila do svých řad největší počet studentů, a to 11 žáků prvního a 7 žáků druhého stupně, celkem tedy 18 žáků. Na ZŠ U Stadionu chodí 13 žáků z Ukrajiny, ZŠ Boženy Němcové přijala 11 žáků, ZŠ Havlíčkova 9 žáků, ZŠ Ladova 8 žáků a ZŠ Masarykova 5 žáků. „Děti začleňujeme po dvou až třech na každou třídu. Velmi nás těší přístup jejich spolužáků, kteří jsou velice empatičtí a přátelští. Zároveň mají ochotu pomáhat a jejich pomoc přichází naprosto bezprostředně,“ uvedl ředitel Základní školy Na Valech František Kindermann.

Děti mají možnost navštěvovat kurz českého jazyka, který zajišťuje ZŠ U Stadionu. Pro velký zájem se bude otevírat také skupina v prostorách ZŠ Na Valech, i tento kurz zajišťuje ZŠ U Stadionu.

Některé děti s pobytem v Litoměřicích se hlásí k distančnímu vzdělávání. To jim nadále zajišťuje jejich domácí základní škola na Ukrajině.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru