STALO SE: Zdrogovaný muž bez řidičáku se projížděl v autě. U sebe měl mačetu
Foto: MP Most
Litoměřice

Most - Strážníci mostecké městské policie zajistili muže, který řídil se zákazem řízení pod vlivem drog. U sebe měl mačetu.

Strážníci při kontrolní činnosti uviděli známé vozidlo a v něm řidiče, o kterém díky místní znalosti věděli, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Strážníci začali vozidlo pronásledovat a za pomoci zvukového zařízení a výstražného světla s nápisem STOP se snažili vozidlo zastavit. Řidič až po chvíli uposlechl výzvu k zastavení. Strážníci řidiče vyzvali, aby předložil doklady potřebné k řízení vozidla a muž doznal, že nemá řidičský průkaz, a má uložen zákaz řízení. Také doznal, že požil psychotropní látky, ale údajně před několika dny.

"Chování řidiče však na první pohled vykazovalo známky jednání pod vlivem omamných nebo psychotropních látek. Vzhledem k tomu, že byl muž podezřelý ze spáchání trestného činu, strážníci informovali policisty Policie ČR, kteří požádali o převoz podezřelého na obvodní oddělení. Strážníci u něj provedli bezpečnostní prohlídku, jestli u sebe nemá zbraň. Při prohlídce zbraň skutečně našli - mačetu o délce přibližně jednoho metru," uvedla mluvčí městské policie Veronika Loucká.

Muž se poté choval podezřele, když s sebou na policii nechtěl batoh a řekl, že si ho nechá radši ve vozidle. Strážníci však batoh zajistili, protože měli podezření, že by se uvnitř mohly nacházet věci pocházející z trestné činnosti.

"Strážníci muže v poutech převezli na Policii ČR a předali do rukou policistů, kteří provedli zkoušku na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle s pozitivním výsledkem. V batohu pak policisté skutečně nalezli věci, které pravděpodobně souvisí s trestnou činností," dodala mluvčí strážníků.

Strážníci předali policistům podezřelého spolu s kamerovým záznamem z projednávání celé události a fotodokumentací.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru