172 lidí s covidem je v kraji v nemocnici, zájem o vakcíny klesá. Skončí testování ve školách a do hospod budou moci všichni
Ilustrační foto
Litoměřice

Ústecký kraj - V České republice přibylo za středu 43 tisíc nových případů onemocnění covid-19. V Ústeckém kraji to potom bylo za včerejšek 2911 nově prokázaných infekcí. Je to o tisícovku méně než před týdnem.

Aktuální reprodukční číslo šíření viru v kraji R je 1,2 (kleslo z 1,72), což signalizuje možný vrchol a zlom šíření vlny mutace viru omikron v regionu. Přesto je ochromený provoz několika institutcí. Ve školkách na Mostecku je problém s dostatkem personálu, v karenténách jsou celé třídy. Někde je pozastavený provoz školních jídelen.

Situace v nemocnicích na území regionu je nadále stabilní a zvládnutelná, zdravotníci jsou maximálně vytížení, personálně situaci však zatím zvládají. Obsazenost vyhrazených standardních covidových lůžek je nyní 50 % a JIP lůžek 58 %. Hospitalizovaní pacienti tvoří 0,8 % ze všech pozitivních případů a jejich věkový průměr je 67 let. Celkem je v nemocnicích v Ústeckém kraji aktuálně 172 hospitalizovaných pacientů s covid-19, z toho 23 na jednotkách intenzivní péče a 12 na umělé plicní ventilaci.

Pravidelné preventivní testování ve školách a ve firmách skončí 18. února. Rozhodla o tom včera vláda na návrh ministerstva zdravotnictví. Důvodem testování bylo zachytávat zdroje nákazy v pracovních a školních kolektivech.

Od 9. února vláda zruší povinnost ukazovat v restauracích, službách, při kulturních událostech či při sportovních akcích potvrzením o očkování nebo imunitě po prodělání nemoci.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru