Pěkně hloupá zábava. Dívky poničily vánoční výzdobu na náměstí, čeká je správní řízení
Foto: Město Litoměřice
Litoměřice

Litoměřice - Již k několika případům vandalství došlo v posledních dnech na Mírovém náměstí. Terčem pubertální mládeže se stala vánoční výzdoba.

Strážníkům městské policie se díky kamerovému systému podařilo přistihnout přímo při činu dvojici mladých děvčat. Ty nyní čeká správní řízení. „Dívky si vybraly k ničení stánek se sněhuláky, kdy jednomu z nich ulomily nos. Ze svého činu měly obrovskou legraci. Událost však byla zaznamenána a zadokumentována městským kamerovým systémem. Strážníci obě dívky ztotožnili. Jelikož došlo ke škodě na majetku, bude celá věc oznámena správnímu orgánu,“ sdělil Ivan Králik, velitel Městské policie Litoměřice.

1312divkykz2

Foto: Město Litoměřice

Není to poprvé, kdy došlo k poničení vánoční výzdoby. Hned v první den po její instalaci se na ní „vyřádili“ další vandalové. „Zničili nám elektřinu a rozbili vánoční hvězdy na vstupní bráně. Vše postupně vyměňujeme, takže si toho lidé možná ani nevšimli. Starší lidé nebo rodiče s dětmi si výzdobu užívají a ničit ji by je nenapadlo. Mládež má však o její podobě asi jiné představy,“ odsuzuje jednání některých mladších spoluobčanů Michaela Mokrá, ředitel Městských kulturních zařízení, která se o vánoční výzdobu starají.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru