STALO SE: V bytě našli víc než kilo marihuany! Dealer si prodejem drogy přišel na statisíce
Zajištěné konopí. Foto: Policie ČR
Litoměřice

Most - Policisté mosteckého TOXI týmu po několikaměsíčním prověřování úspěšně ukončili akci s krycím názvem JANDRO zaměřenou na odhalení dealera marihuany na Mostecku a Litvínovsku.

Kriminalisté v rámci této akce řadu měsíců pečlivě shromažďovali a vyhodnocovali získané informace a poznatky, na jejichž podkladě vyšetřovatel TOXI týmu zahájil trestní stíhání 47letého muže z Litvínova ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Obviněný měl podle policie na Mostecku i Litvínovsku po dobu více než jednoho roku přechovávat a zejména prodávat omamnou a psychotropní látku konopí. "Důkladnou prací kriminalistů se podařilo zadokumentovat více jak 200 případů prodeje drogy ze strany obviněného koncovým uživatelům, kdy v souhrnu se mělo jednat téměř o dva kilogramy prodané marihuany, čímž si měl muž podle kriminalistů přijít na částku více než 250 tisíc korun," uvedla mluvčí Policie ČR Ludmila Světláková.

V rámci realizace akce JANDRO byl při provedené domovní prohlídce a prohlídce jiných prostor nalezen a zajištěn více než jeden kilogram sušeného konopí, který měl stíhaný přechovávat za účelem další distribuce. Následně provedenou chemickou expertízou byla v sušeném rostlinném materiálu potvrzena přítomnost účinné látky THC.

Obviněný je vyšetřován na svobodě. V případě odsouzení mu za výše uvedený čin hrozí trest odnětí svobody v rozmezí dvou až deseti let.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru