Zpevněná plocha v Plešivecké ulici umožňuje desítkám řidičů lepší parkování
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Plocha v ulici Plešivecká, kterou řidiči dlouhodobě využívají k parkování, byla pracovníky Technických služeb města zpevněna. Odstavit své vozidlo zde tak i nadále může několik desítek řidičů.

„Není to oficiální parkoviště. Řidiči plochu používají k zaparkování vozidla, což nám nevadí. Vadily nám hluboké brázdy, které zejména po dešti ztěžují řidičům plochu využít. Proto jsme ke zpevnění přistoupili a zajistili tak zde bydlícím lidem více možností pro parkování,“ vysvětlil Lukas Wünsch, místostarosta Litoměřic. V budoucnu se na pozemcích tohoto pole budou stavět rodinné domy včetně infrastruktury. Poté zde bude vybudováno řádné parkoviště.

„V Plešivecké ulici byla dle zákona namalována zastávka pro městskou dopravu a umístěna značka zákazu stání kvůli zajištění průjezdu obousměrnou komunikací, čímž několik parkovacích míst ubylo. I to byl jeden z důvodů, proč jsme k této variantě přistoupili, než zde vznikne řádné parkoviště,“ vysvětlil Lukas Wünsch, který občany prosí, aby po ploše jezdili pomalu, neboť si ještě potřebuje „sednout“.

Další podobná zpevněná plocha má vzniknout v dohledné době také v ulici Liškova za domem čp. 1768/55.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru