V Teplicích otevřou babybox nové generace. První bedýnky se dočká i poslední okres v kraji!
Babybox nové generace v Mostě. Jejich zakladatelem je Ludvík Hess (zcela vpravo). Foto: Oldřich Hájek/archiv
Litoměřice

Ústecký kraj - Na Velký pátek 2. dubna ve 12 hodin bude otevřen babybox nové generace v teplické nemocnici v Bratislavské ulici. Nahradí původní bedýnku z roku 2009, jež pomohla vstoupit do nového života dvěma odloženým dětem.

Hlavním dárcem teplického babyboxu je nadace Komerční banky Jistota, jejíž předseda správní rady Tomáš Doležal slaví ten den významné životní jubileum.

Velký úspěch slaví v Lounech, kde se po pěti letech marného dobývání města podařilo dohodnout se na instalaci babyboxu s Tomášem Sedláčkem na jeho továrně SEKO Aerospace. Slavnostní otevření se koná 30. června ve 12 hodin.

"Budeme pokračovat ve snaze zřídit bedýnku na nechtěná lidská mláďata i v posledním okresním městě, které se instalaci babyboxu brání - v Tachově. Všechny babyboxy za šestnáct let své existence pomohly 217 děťátkům, z toho třem letos," uvedl zakladatel babyboxů v Česku Ludvík Hess.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru