Kde si dnes můžete nakoupit? Přinášíme seznam míst, kde to vláda nezakázala
ilustrační foto: CC0
Litoměřice

ČR - Česká obchodní inspekce reaguje na četné dotazy ze strany spotřebitelů, podnikatelů i novinářů a vysvětluje, proč musejí být obchody s potravinami ve dnech velikonočních svátků zavřené.

Zákon č. 223/2016 Sb., o prodejní době v maloobchodě, zakazující prodej ve vybrané státní svátky, se sice ani letos o Velikonocích neuplatní (jednoduše řečeno „neplatí“), protože je nouzový stav, nicméně prodej v maloobchodě nebude možný z důvodu krizových opatření Vlády ČR. Ve dnech státních svátků navíc neplatí výjimky pro potraviny, drogerie, prodejny novin a časopisů a další provozovny.

Po oba státní svátky (Velký pátek 2. dubna 2021 a Velikonoční pondělí 5. dubna 2021) musejí být uzavřeny všechny provozovny s výjimkou čerpacích stanic, lékáren, prodejen na letištích, železničních stanicích a autobusových nádražích, prodejen ve zdravotnických zařízeních a některých stravovacích služeb.

Opatření vlády v oblasti maloobchodu a služeb - výňatek

0204vynatek2

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru