270 praktických lékařů v kraji je připraveno na očkování pacientů. Vakcínu ale zatím dostalo jen 34 z nich
Ilustrační foto: CC0
Litoměřice

Ústecký kraj – Praktičtí lékaři v Ústeckém kraji jsou připraveni začít očkovat své pacienty. Zaregistrovány mají tisíce zájemců o vakcínu proti koronaviru. Chybí jim ale očkovací látky a předpokládají, že v následujících dvou týdnech se nic nezmění.
Kvůli situaci s váznoucí dodávkou vakcín sepsalo Sdružení praktických lékařů Ústeckého kraje otevřený dopis, který směrují svým pacientům, ale i politikům.

„Na očkování je v Ústeckém kraji připravena naprostá většina praktických lékařů již od ledna tohoto roku. Bohužel stát i Ústecký kraj z nepochopitelných důvodů stále upřednostňuje v dodávkách vakcín očkovací centra. Nutí tak nejstarší pacienty do složité registrace, následně často do komplikovaného dojíždění do očkovacího centra, přestože mnoho z Vás preferuje dostat očkování u svého praktického lékaře,“ píší praktiční lékaři svým pacientům. Dodávají, že „přes maximální úsilí většiny praktických lékařů obdržela očkovací látky v našem kraji zatím jen hrstka z nich, přesně 34 lékařů z cca 270 připravených k očkování. Jak se bude situace dále vyvíjet, nikdo neví, resp. dle našich informací by v příštích dvou týdnech praktičtí lékaři neměli obdržet pro své pacienty vakcíny žádné!“

Sdružení potom znovu deklarovalo jasný zájem praktický lékařů podílet se na očkování seniorů i chronicky nemocných pacientů v ordinacích.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru