Covid má teď 12 tisíc lidí v Ústeckém kraji. V neděli přibylo 262 případů, číslo R roste
Ilustrační foto
Litoměřice

Ústecký kraj – Jen o něco méně případů zachytilo testování v neděli v porovnání se situací v předcházejícím týdnu. Včera bylo testy odhaleno 262 případů onemocnění covid-19, v neděli před týdnem to bylo 279 nakažených. Údaje jsou za celý Ústecký kraj.

Počet nově odhalených nemocných v Ústeckém kraji klesá, ale velmi pozvolně. Nyní je zde 11 956 potvrzených nákaz. To je stále více než při vrcholcích epidemie na konci října a začátku ledna. Nejvíce nemocných v kraji bylo ke 14. březnu, kdy hygienici věděli o 13 257 osobách, které zrovna prodělávaly onemocnění novým koronavirem.

Celkový počet úmrtí se v kraji dostal již nad dva tisíce.

Zastavil se i pokles indexu protiepidemického systému. Zatímco v sobotu byl na 56 bodech, v neděli a dnes je na 59 bodech. Může za to také opět rostoucí číslo R, které udává, kolik dalších lidí nakazí jeden nemocný. Je na hodnotě 0,83 a roste třetí den v řadě.

Podle informací Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje nebyla doposud v regionu prokázána jihoafrická mutace viru. Počet nově nakažených i počet hospitalizovaných pacientů v nemocnicích v těchto dnech stagnuje a velice pozvolna klesá. Situace v regionu je hodnocena krizovým štábem jako stabilní a zvládnutelná.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru