Celníci při kontrole zásilky z Číny objevili skoro tři tisíce padělků hraček
Foto: celní správa ČR
Litoměřice

Ústecký kraj - ​Téměř tři tisíce kusů padělků či napodobenin hraček renomovaných výrobců se podařilo odhalit v uplynulých dnech ústeckým celníkům při důkladné kontrole kontejnerové zásilky z Číny.

Celníci zásilku, obsahující 84 velkých kartónových krabic s deklarovanými hračkami z plastů (autíčka, panenky, figurky, pistolky atd.), podrobili důkladné fyzické kontrole. Ve 32 kartonových krabicích objevili hračky, u kterých vzniklo důvodné podezření z porušování práv duševního vlastnictví.

2403celnicikz1

Foto: celní správa ČR

Konkrétně se jednalo o 1 212 sad postaviček komiksových a filmových hrdinů AVENGERS, dále 960 sad panenek a postaviček s označením Fashion 2, které byly nápadně podobné postavičkám z filmu Frozen II od DISNEY ENTERPRISES INC., a také 540 kusů RC modelů v provedení vozu Lamborghini.

2403celnicikz2

Foto: celní správa ČR

Předběžná hodnota těchto falzifikátů vyčíslená v ceně originálních výrobků byla stanovena na bezmála 300 tisíc korun. Celníci oslovili zástupce majitelů dotčených ochranných známek a sdělili jim své podezření, že by se mohlo jednat o neoriginální výrobky. Znalci už jejich názor potvrdili.

2403celnicikz3

Foto: celní správa ČR

Zajištěné padělky hraček tak zůstanou pod celním dohledem do doby, než budou zničeny. Příjemcem zboží byla společnost sídlící v Praze, a jen díky zásahu celníků neskončily plagiáty na tuzemském trhu.

2403celnicikz4

Foto: celní správa ČR

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru