Podvodné e-maily se vydávají za komunikaci s Finanční správou. Jak je poznat?
Ilustrační foto: CC0
Litoměřice

ČR - Finanční správa varuje před podvodnou elektronickou poštou. V posledních dnech jsou často rozesílány e-maily, které působí dojmem, že je rozesílá tato státní instituce a které zneužívají její jméno a logo.

Některé e-maily vypadají jako výzva k vrácení částky v eurech a s odkazem na vyplnění formuláře. "Finanční správa však nikdy ve svých e-mailech nežádá o kliknutí na link. E-maily rozesílané Finanční správou mají navíc vždy tvar domény: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.," uvádí aktuálně Finanční správa.

Neznámé a podezřelé e-maily a zejména jejich přílohy doporučujeme neotevírat a raději je rovnou smazat. V případě pochybností se obraťte na svého správce daně.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru