V Ústeckém kraji se očkuje méně než jinde. Vláda rozděluje vakcíny nepředvídatelně
Ilustrační foto
Litoměřice

Ústí nad Labem – Krajský radní Michal Kučera (Spojenci pro kraj / TOP 09) na pondělním jednání krajského zastupitelstva navrhl vyzvat vládu ke spravedlivé a předvídatelné distribuci vakcín. Jeho návrh zastupitelstvo schválilo.

"Distribuce vakcín ze strany státu nemá logiku a Ústecký kraj na nerovnoměrný a nepředvídatelný systém zjevně doplácí. Vládu jsme vyzvali, aby do celého procesu vnesla jasná pravidla," vysvětlil krajský radní pro regionální rozvoj a venkov.

Zastupitelstvo Ústeckého kraje proto vyzývá vládu ČR k přehodnocení strategie distribuce vakcinačních látek tak, aby příděly do jednotlivých regionů byly funkcí přesného a neměnného algoritmu.

V Ústeckém kraji je podle Ministerstva zdravotnictví dosud 82 576 vykázaných očkování. Například Jihočeský kraj, který má téměř o dvě stě tisíc obyvatel méně, už vykázal 84 562 očkování. Nejlépe si vede Praha. Tam je již 252 030 vpíchnutých vakcín. V přepočtu na obyvatele je to dvojnásobek proti Ústeckému kraji. Podle těchto údajů má vakcínu každý pátý Pražan, ale jen každý desátý obyvatel Ústeckého kraje.

Například včera bylo v Ústeckém kraji podáno 1710 vakcín, což je čtvrtý nejhorší výsledek mezi všemi kraji.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru