VÝSTRAHA: Česko zasáhne silný vítr, varují meteorologové. Na horách se může objevit sníh
ILUSTRAČNÍ FOTO: ČEZ DISTRIBUCE
Litoměřice

Severní Čechy - Český hydrometeorologický úřad vydal v pátek výstrahu před sobotním silným větrem. Týká se celého Ústeckého a Karlovarského kraje, výstraha je v platnosti od 8 do 20 hodin..

Očekává se čerstvý jihozápadní vítr místy s nárazy 55 až 70 km/h. Vítr může lámat stromy a poškodit lesní porosty, očekávají se také možné menší škody na budovách.

Řidiči mohou očekávat komplikace v dopravě, hrozí také nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi. Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky a podobně.

Dbejte zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení. Na horách omezte túry a nevydávejte se zejména do hřebenových partií.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru