Zápisy do škol letos opět netradičně: Podívejte se, jak budou probíhat
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Zápisy žáků do šesti základních škol zřizovaných městem a jedné soukromé základní školy proběhnou v Litoměřicích, stejně jako v loňském roce, netradičním způsobem. Všechny základní školy přistoupí dle opatření Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR k přijímání žáků bez osobní přítomnosti dětí ve škole.

Formuláře „Žádostí o přijetí k povinné školní docházce“, případně o odklad povinné školní docházky, budou k dispozici na webových stránkách jednotlivých škol. Zde také rodiče naleznou informace o úředních hodinách či o tom, jakým způsobem postupovat.

„Zákonní zástupci mohou žádosti podávat v prodloužené lhůtě, a to od 1. do 21. dubna jedním ze čtyř způsobů – prostřednictvím datové schránky školy, e-mailem s uznávaným elektronickým podpisem, zasláním originálu žádosti poštou či osobním podáním v úředních hodinách zvolené základní školy, a to za dodržení platných epidemiologických opatření,“ informovala Andrea Křížová, vedoucí Odboru školství, kultury, sportu a památkové péče Městského úřadu v Litoměřicích.

Již před rokem si jednotlivé školy vyzkoušely tuto doposud nezvyklou formu přijímání žáků do základního vzdělávání. „Děkujeme rodičům, že přihlášku podají raději elektronicky či poštou bez osobní přítomnosti,“ dodala Andrea Křížová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru