Muž nesouhlasí s vládními opatřeními, politikům proto začal vyhrožovat likvidací. Teď má na krku terorismus
Ilustrační foto: CC0
Litoměřice

ČR - Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) zahájili trestní stíhání mladého muže, který měl v období od 24. do 31. prosince 2020 na sociální síti Facebook vyhrožovat fyzickou likvidací představitelům vlády České republiky, a to formou blíže nespecifikovaného „atentátu“.

"Obviněný měl dále na sociální síti Facebook zveřejnit komentář, ve kterém vyhrožoval smrtí příslušníkům Policie ČR. Ve stejném období měl rovněž zaslat výhružné e-maily konkrétnímu členu vlády České republiky, jejichž obsahem měly být obdobné výhružky provedením atentátu, fyzickou likvidací a způsobením devastujících zranění," sdělil mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej.

Muž byl obviněn z trestných činů „vyhrožování teroristickým trestným činem“ a „vyhrožování s cílem působit na orgán veřejné moci“.

"Obviněný se ke své činnosti doznal. Jeho motivem měl být mj. nesouhlas s vládními opatřeními přijatými v souvislosti s pandemií COVID-19," dodal Jaroslav Ibehej.

Trestní stíhání osoby je vedeno na svobodě. V případě pravomocného rozsudku hrozí obviněnému trest odnětí svobody v rozmezí 5 - 15 let.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru