Ve středu začne antigenní testování obyvatelstva, bude dobrovolné a zdarma
Provádění antigenního testu. Jde o bezbolestnou proceduru, pro někoho může být pouze lehce nepříjemná.
Litoměřice

ČR - Ve středu 16. prosince začne antigenní testování obyvatel. Testy budou hrazeny ze zdravotního pojištění a budou dobrovolné. Provádějí se stěrem ze sliznice a vyhodnocením testu, které je hotové do několika minut.

Testování bude probíhat u ambulantních specialistů a na odběrových místech, kde se bude třeba prokázat kartičkou pojištěnce a je třeba mít s sebou občanský průkaz. Lidé se budou moci nechat testovat opakovaně, nejvíce však jedenkrát za pět dní, a to až do 15. ledna. Nyní je po republice 168 odběrových míst, další budou přibývat. Využijte rezervační systém, bližší info zde.

Pokud máte příznaky a pozitivní výsledek s antigenního testu, je to považováno za potvrzenou nákazu. Pokud antigenní test ukáže pozitivitu u člověka bez příznaků, musí nemoc potvrdit PCR test.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru